Khamis, 27 Mei 2010

Jangan dibunuh dulu ular tuu...sebab perahu pun boleh diundur!!




Dah tau tak pandai menari…
dikatanya lantai yang terjongkit.

Terlajak perahu boleh diundur,
Terlajak kata tau lah kau padahnya.

Kau yang lempar batu
Kemudian kau sembunyi tangan….ada takut

Macam kaduk dah naik junjung
Tak sedar diri macam-macam dah ditolong.

Dah bagi betis ,nak paha pulak..

Bagai melepaskan anjing tersepit..
Dah ditolong kita yang digigit .

Bapa borek anaknya rintik,
Bapaknya perompak,anaknya pembelit.

Ada ke rumah tangga dia yang porak peranda,
Dikata kita yang punya angkara..ada mabuk ka???

Oooo tetiba jalan di tengah hutan
Terjumpa seekor ular…eh jangan dibunuh ular tu,
sebab ada yang lain yang patut kita bunuh dulu!!

















33 ulasan:

sahromnasrudin berkata...

itula manusia..suka menyalahkan pihak lain..kdg2 kita terlepas pandang yg kesalahan tue berpunca dr kita...

ikan emas berkata...

depa lupa ..
satu jari tunjuk ke orang lain
yang empat lagi tunjuk diri sendiri !!

cemomoi berkata...

heee auta tara kalu tak bley la kawan

Abd Razak berkata...

Salam...

Setiap kejadian yang berlaku apabila kita berfikir secara waras bahawa semua ini ALLAH telah tetapkan...

Jangan sering menyalahkan orang atas kesalahan kita..

ONE ZABA berkata...

ambil ular untuk patuk org tu...

ikan emas berkata...

aney cemomoi,

nalla auta kalu
bikin pusing punya kapala...

pampu oh pampu

sI tEDI berkata...

tajam kata2 kak!

ikan emas berkata...

Razak,

takut dengan bayang-bayang sendiri !! sebab dia orang gelap bayangpun tak nampak..

al-lavendari berkata...

tulisan awak ni amat bisa, lebih bisa dari ular yang awak tak kasi bunuh itu. but i like it.

pertanyaan. macam mana nak buat format komen macam awak punya. maksudnya yang boleh jawab selepas setiap komen. saya punya tu tak dapat buat macam tu.

permintaan. biarkanlah 2-3 entri lama appear dalam blog sebab kekadang kita nak tengok juga apa jawapan awak kepada komen kita. yang sekarang ini boleh cari juga, tapi kena kerja lebih sikit. orang malas nak kerja lebih.

ikan emas berkata...

1Z,

aha aa iyer !

nallapampu
naggapampu...

ayo yo
sakit tau !

ikan emas berkata...

sitedi,

tu belum asah lagi den punya belati ni!!!

ikan emas berkata...

En.Lavendari,

i) t.kasih...wpun lewat abang tgk jg entri lama sy dulu... jawapan sy..seminggu ni kerja luar-masuk,nak layan laptop pun masa terhad..kawasannya pulak lip lap lip lap sikit coveragenya .

ii) ooo...setting macam tu...
cikgu takde tauliah nak bgtau, bukak kat setting (tetapan) pastu tgk n edit kat format n ada 3 pilihan ,kalau nak mcm IE punya pilih "Tetingkat popup".

iii) yg entri tu, mmg kiter dah set '3' entri yg appear ,tak tau la pulak kdg-kdg ikut suka hati dia aje nak keluar ke tak.


p/s : jangan suker main dgn ular !

relevan berkata...

Jangan bunuh Ular dulu..sebaliknya bunuh orang itu..sebab orang itu lebih membelit dari ular itu..

http://relevansokmo.blogspot.com/2010/05/tak-tahan-tekanan-sampai-nak-berhenti.html

Yunus Badawi berkata...

dia tu mcm ular kapak atau setakat ular lidi?

Kalau ular lidi awak pukul dgn penyapupun boleh mati hehehe

penjejak maya berkata...

salam,

yang tu cakap putar belit macam ular yang suka membelit..

ikan emas berkata...

mr relevan,

wooo...
nak bunuh org u?
siap aku dapat makan free seumur hidup!!!...

ikan emas berkata...

YB,

ularlidi pun kechik dan halus tapi berbisa jg kan ?
ular yg tuuu pulak org pgl ibarat lalang !!

ikan emas berkata...

penjejak maya,

tuan menjejak guna apa?
kalau guna sang ular lagi cepat menjejak siapa yg kaki pembelit..

hari ahad ni kita tgk drama tamil yg tgh cari tempat shooting sb PWTC takut kena GAS

fargoman berkata...

Malay history start from Parameswara who escape from Indonesia and settle in Melaka. During his time, Laksamana Cheng Ho visit Melaka seven times.

Melaka need the protection of the China from the invasion of the Siamese. Without Cheng Ho, there won't be malay history, instead you have Siam history.

I pity Malaysian Muslims, you probably are the least free people in this world! Even Indonesian Muslims are allowed to practice apostasy when they become adults!

konek berkata...

The real extremists and terrorists in multiracial Malaysia are born, bred and indoctrinated by none other than Umno, especially under the reign of Mahathir.

aston berkata...

What, you expect everyone to accept, agree and believe all your ranting and raving, just to use your own words. If you are really in control of your destiny, why would you be here whining like a pariah dog.

As a matter of fact, you malays are heavily into bribery, corruption, heroin, incest, murder, pimping, prostitution, rape, robbery, theft……….from the man on the street all the way up to the highest of level in the government, the perfect antithesis of what Islam is all about.

Why is that so? Because unofficially, there are 2 sets of laws; one for the so called bumis, the other for the non-bumis. And within the former, it is further broken down into anti-Umno and pro-Umno.

Amazing stuff, NEP even extends to encompass equal criminal and illegal activities!

Go find some self-respect please.

ruyom berkata...

Corruption in high places is so institutionalised that it has become a virtue.

If you can get away with murdering, it means you have the power and connection; if you can get away with cheating, it means you are smart; if you can get away with bullying, it means you are more equal than me; if you can get away for hijacking the established businesses of others, it is called the NEP.

coolooc berkata...

The founders of kingdoms and sultanates were nothing but a bunch of pirates, robbers and thieves, so what is so "great" about being of royal blood?

San berkata...

Bravo to all the cock & bull & being written here!

Sad to see Malaysians not accepting the facts that you are living because of non-malays and subsidies from the so called fair government which only take care of their own - malays (please do not call yourself bumis unless you are the aborigines from the jungle).

Chinese are wealthy because they work 100% more than your lazy ass. They live on their own and not on your incentives. Nothing was given anyway.

Cut the story short, face the fact and dance to the rhythm. Without the non-malays, you are nothing just as Dr M said before he stepped down from UMNO.

(You do not even have your own culture and language, the bahasa has been copied from many such as the Portuguese, Spanish, Tamil etc.)

By the way, tuan is Chinese! Wake up, you are living under the helm of 1Malaysia - 1Murderer!

Jeffry berkata...

SLM IKAN MAS..ANAKNYER SI PARI BUAT KLAKAR PAGI2..SMLM BANTAI HABIS TAK PANDANG KANAN KIRI..ARI NI DGN MUKE SLAMBER MINTAK MAAF SAMPAI MEYERINGAI GIGI..HARKK PTUIHH!

abu aiman berkata...

salam ikan emas,
penuh bermakna, ada pulak yang termakan cili yer...

ikan emas berkata...

Jeffry,

t,kasih jenguk ke sini...
sy juga rajin ke laman awak.

...muka toyer 2 beranak..
siap sibapak membebel kat Sban !!

ikan emas berkata...

abuaiman,


pedas sangat ke sampai ada melalut gitu iyer ?

tiap kali entri yg macam ni mesti mamat ni masuk ...

but it's really crazy 2 me nk respond but who is he? y hide it? but i think i know who he is...my friend ???????

janganlah marahkan nyamuk,
kelambu dibakar..!!!
keh keh keh ....waras ke ??

...eh abuaiman,
syukurlah dapat aman kat bumi Malaysia ni kan !

en_me berkata...

ular lidah bercabang takkks.. uhuhu

sayangsayangibu berkata...

kadang manusia terlepas pandang atau buat buat tak pandang, atau tak nak pandang
apa pun ular sawo berlingkar rumah sya betul betul depan pintu masa nak kelua rumah
terkejut sya,osah eh...nasib baik tak di bolit eh..
sya ni dan enpakwe baik hati biarkan jo ular tu menyusur kembali ke tompek asal eh, buek apo nak bunuhkan, kalau ado bendo lain yg 1-st wajib dibunuh
huhuhu..ngeri pulak sebut bunuh bunuh nih macam tere jo..
ampun melalut dipagi minggu

ikan emas berkata...

sayangibu,


sayang ibu n sayang pakwe ...

eh eh eh !!

ikan emas berkata...

en_me,

ular apa yg lidahnya bercabang ???


sila angkat tangan !

...saya tau !!!

mamai berkata...

kena pukul samy dulu kot