Jumaat, 25 Februari 2011

Mencari kerja ???...ni banyak jawatan kosong

Pengumuman !!!, pengumuman !!!..Tengah mencari pekerjaan ?..mai sini ,ada banyak jawatan kosong yang perlu diisii ..urgent..kalau berminat sila hubungi …kerja apa?, kat mana? ,berapa gaji? glamer ke ? ok ke?...mai tengok kerja apa yang sesuai .....


1. Tea lady.


.Jawatannya bukan macam Kakchik seroja. Yang ni kena rajin masak .tak kira teh tarik ke, roti canai ke..kena pandai cari penganjur terutama yang dacing ..ataupun penganjur yang cari.Bayaran cash..sebab tauke semua tengah kaya..

2. Pilot


Tempoh masa kerja yg terpenting pada 6 Mac 2011.Bos akan arah pilot ambik anak buah dia kat mana—suruh hantar kat mana-mana sekolah n masa dalam kete tu pilot ni kena guna skill mengayat ..skill memangkah pun kena 1st class.

3. Usahawan

Yang ni kena daftar dulu kat Tok Nik Bulan…sebab depa yang dok cari tempat dan tolong buatkan publisiti.Tak perlu ada lesen atau permit…sebab tempoh masa berniaga kat bandar buah limau dan jengka ni terhad dan tuan tanah pun baik hati.

4. Nama jawatan – Juruheboh Gaji –

tengok kepada kadar atau gred bunyi yang dikeluarkan.
Syarat kelayakan – suara mesti power, pandai buat publisiti,mesti pandai mengayat,sanggup bekerja tak kira masa dan tempat,kalau pandai kelentong diberi keutamaan, tak pandai tipu tapi pandai auta,pandai cari hal (isu),pandai korek rahsia org terutama kalau kes peribadi ke skandal ke…….
.Deskripsi tugas – kejar sana,kejar sini..cakap sana cakap sini..jerit sana jerit sini..bersilat dengan suara,

5. Nama jawatan – Tukang Catat

Bilangan kekosongan – tak kira berapa banyak pun, asal sanggupGaji – bergantung pada kos hidup si penjawat.
Syarat kelayakan – mesti pandai tulis,pandai mengayat.akalau ada ciri-ciri provokasi,fitnah@ lagi baik..

Deskripsi tugas – Rakam, catat dan tulis apa-apa ajela yang berkaitan dengan situasi kat tempat bertugas. Tak kira statemanet sape..Tak kira kat mane orang bercakap..kat dewan ke, kat rumah ke/,kat masjid ke, kuil ke, felda ke ..catat aje laaa.. pastu publishkan kat- mana-mana blog ke ,fb ke, twitters ke..kos murah sikit.Catatan ini mesti disimpan sebab ia boleh jadi bahan bukti...mana tau nanti boss terlupa lak nak tunai janji..

6. Nama jawatan- kuli rakyat

Bilangan kekosongan – 2 sahaja.
Satu kena lapor diri kat negeri tak ada raja ..dan satu lagi kat negeri bersultanah cantik molek.
.Syarat kelayakan – sanggup berenang tenggelam timbul bersama boss,penambilan menarik ,duit banyak.
Deskripsi tugas -pandai cakap,pandai ambik hati orang, kalau ada bini/laki mesti yg tak cemburu.rajin ke sana sini kena ‘alim’. Semangat berjuang (dalam hati utk diri snd)..pemurah ( sebab tiap kalu jumpa boss,kiter lak yang kena hulurrr) mesti sentiasa senyummmmmmm( walaupun terpaksaaa.

Oleh sebab jawatan ni terhad, calon kena sediakan RM10,000 sebagai cagaran....kena pastikan ada panel penemuduga yg pilih kalau tak duit ni selamat masuk akaun gomen.
Borang pulak kena ambik kat Pej DO Jasin, Pejabat DO Temerloh atau Spr yang terdekat. Cari saksi org kampong Lipat Kajang ( eh..kebetulan ke ????? (eh macam nak kawin pulak nak bersaksi-saksi.)


Kena ada logo .Dacing DAN Bulan dah ada orang booking.
Tarikh tutup permohonan pada 26 Februari 2011 .Temu duga pada 6 Mac 2011
panel penemuduganya pulak nya seramai 10,767 di Merlimau dan 9099 di Kerdau…(omak aiii…cantik pulak nombor ni.



p/s : Sebenarnya ini entri ulang tayang...rasanya masih relevan....IE edit sikit. Harap boleh dijadikan bacaan.








12 ulasan:

kakcik berkata...

Kalau nak cepat kena pecat, jadilah tea lady macam kakcik yang kerjanya asyik mengadap blog!! kihkihkih...

relevan berkata...

Ada jawatan untuk kome agaknya?..

Abd Razak berkata...

السلم عليكم ورحمة الله

Semuanya saya tak boleh mohon..:)

al-alvendari berkata...

ptutlah rasa macam pernah baca ..


saya nak minta jadi pilot, boleh ?

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o berkata...

jawatan kuli rakyat tu .. masa nak dapat je..bila dah dapat terus lupa diri

ikan emas berkata...

kakchik,

ada g jwt khas utk org yg asyik mengadap pc....pantau gossip bisu

ikan emas berkata...

mr relevan..

agak ler cik gayah bukak gerai makan mesti kena serb punyer

ikan emas berkata...

ust raz,


hehehe..

memang letih..
lepas ni apa lak pulak

ikan emas berkata...

En AL,

IE masih ingatk komen tuan dulu...saya suker

ikan emas berkata...

BS,

kalau dah dapat..
susah nak lepaskan..sampai tongkat langit pun kalau boleh dia nak pegang jawatan tu..


IE tgh fikir macam mana ayat Najib nak beritahu tak pyh lagi bertanding kpd org di swak tu

sahromnasrudin berkata...

assalamualaikum...tunggu IE balik dari Kerdau dan merlimau ya

Farhan Zulhusmi berkata...

nak keja..nak keja....
paling best...keja tgk orang laen keje...hehehe