Khamis, 3 Februari 2011

KiSah BenAR tentang AnGan KakEM nak Jadi KaYa

KakEM - "i nak kaya…i nak kaya…tak lama lagi i kaya la..lepas ni boleh pakai Vios..setakat proton tu tak pandang laa..bla bla bla ,......"

CikA - " kak, nah..baca ni..sila buat kajian kes-kes terdahulu.."

KakEM - "betoi..ini betoi punya..nanti kalau akak kaya akak belanja kau gerder mahai tu"

CikBA - "hati-hati, takut nanti lesap..kaya idak kayap ada !"

KakEM - "eleh..kalau kena tipu pun bukan kau yang rugi ..aku..tak hal punyer"

KakC - "pokok dek kau laa..kau cerdik..fikir la sendiri..kita ni dah berumur"

KakEM - "Hehehehe..dia tak caya umur I dah dekat 50 , dia kata muka I macam usia 20 …"( nada perasan la tuuu)

CikGE - " betoi ke orang putih syok kat ko?"

KakEM - " ish, I dah dating dengan denial ..makan-makan dengan dia ..kat restoran ala-ala candle light ..Jeles la tu..kalau banyak duit bisnes ali baba nak buat apa ?"

CikSS - "eh kak! ..husben akak tak marah ke ?"

KakEM - ".ish ..dia bangang..i peduli apa..bila dia ada atas katil I lari kat bilik lain nk berfb ni..pukul 1 pagi pun I masih chat dengan david ..dia kata denial lawyer dia kat sini..nanti dia nak datang jumpa i..yang duit tu dia nak post aje…"

CikIE - "udah ..udah ..udah la berfesbuk tu..buat la kerja..ini office" ( nada aircorn sejuk tapi api yang keluar !!)

KakEM…….masih dengan fesbuknya…

KakEM - "bos! ..i nak pegi bank ..tukar duit US…" ( dengan bangganya !!)

??????????



…..cerita bersambung bersambung di episod akan datang..

**********************************************

"Semua penuntut Malaysia di Mesir dalam keadaan sihat dan selamat dan berada dalam kumpulan besar serta mempunyai bekalan makanan yang mencukupi,cuma pergerakan terhad sebab perintah berkurung...itu saja"

kata Setiausaha Politik Perdana Menteri, Datuk Shahlan Ismail.

**************************************************

Tengahari ini seramai 70 orang pelajar anak-anak Negeri Sembilan di Cairo akan dibawa keluar ke Jeddah melalui penerbangan pertama. Yang lain akan dibawa mulai esok. Pelajar-pelajar yang belajar di Mansoura, Ziqgaziq, Tonta dan Iskandariah akan dibawa dengan kapal melalui pelabuhan Iskandariah. Semua pelajar-pelajar anak Negeri Sembilan berada dalam keadaan sihat dan selamat...YAB MBNS.









12 ulasan:

IMANSHAH berkata...

cek xpaham la kak IE

Alhamdulillah, selamat semuanya.Anak murid saya selamat

Hamizah berkata...

sapa kakEM yg angau sgt tuh?

ikan emas berkata...

iman,

ish..tak kan cikgu tak faham kot...

ok.tunggu penyudah cerita ni...
tentu dah dpt jangka kan ?

ikan emas berkata...

mizah,

kalau angau boleh tahan lagi..ni dah tahap 'tipah tertipu bang ."

cikceriacorner berkata...

bile nye nak smbung..heheh

nak tau gak cite nye..heheh

selamat bercoti akak

Abd Razak berkata...

السلم عليكم ورحمة الله

Saya tunggu penyundah ceritanya..

ikan emas berkata...

CCC,

nanti laa..
ini kisah benar tentang sesaorang di sini....alahai

ikan emas berkata...

ust raz,


tungguuuuuuuuu...

gadisBunga berkata...

senang sungguh kena tipu. hahaha!!!

ikan emas berkata...

GB,

pelanduk sering lupakan jerat

azieazah berkata...

Amboiii hebat tu. Berfesbuk pun boleh kaya yerrr...

Satu kisah yang baca, bukan loyer tapi doktor. Begitu juga gayanya.

Murah hati betul, selalu nak bagi duit free-free kat para makcik2 di negara kita nih... hehehe

pasni sambung kisah ni yer

@in berkata...

**** sengeh jer la ****