Ahad, 20 Mac 2011

Hari-Hari Cikgu Main Bola..

Hari minggu berlalu lagi

Banyak yang senang dan suka hati
Maklum diguna untuk bercuti
berkepit dengan anak dan bini
Dapat berdamping dengan buah hati
Yang menyapu atau mencuci
Bercucuk tanam atau memancing ikan di kali
Jalan-jalan cari makan cendol kopitiam ,tosei, pizza mee kari
Atau lepaskan gian tidor sepajang hari

Ada seperti si IE
Yang sebok berlari-lari
Pokok dek kita la apa yang kita nak buat dua hari di PD
Kerja diberes dengan amanah dan berintergriti

Walau tenaga disedut tapi letak ditepi
Yang penting senang dihati
Kembang kingcup Suka hati
Cukup bulan dapat gaji
Walau tak ada OT
Janji ….Tak makan hati
Orang pun tak ada yang benci.

Esok hari baru bermula lagi..

Den nak rehat ni…

Selamat malam dunia !!!!!!!

Aminnnn!!!!


p/s: macam ada yang tak kena dengan tajuk entri ni....







19 ulasan:

IMANSHAH berkata...

salam

saya tak main bola, main guli je

ikan emas berkata...

Cikgu IS,,

jomm lawan main guli..

eh macam maana main guli hah ??

JHaZKiTaRo berkata...

salam.. rajin2, meh laa ziarah my blog (Aku Sebutir Pasir) kalau nak baca my travelling experiences to 45 buah negara.. :)

cemomoi berkata...

esok stat kojo... kojo, kojo, kojo

nidus2 berkata...

Ingat lagi ke dengan Nordin bin Hanafi...filem masam2 manis.

kakcik berkata...

Selamat pagi IE...

semoga cergas dan ceria di pagi ini... :)

Woofer Storm berkata...

heheeee tjuk entry tu ok je..hehee
org malas nak masuk ke isnin coz nak kena keja balik..heeeeeee



follow sni^^

ikan emas berkata...

Jakitaro,

jap yer..IE nak tgk sini jap..
heeee...bes nya jaki nak bawak IEcitaro jalan-jalan...

ikan emas berkata...

nidus,

sape pulak nordin ni??

ooo...cikgu nordin yang harihari main bola tu ke ???

ikan emas berkata...

kakchik,

salam pagi..cergas dan ceria blues hari ni..

ikan emas berkata...

WS,

salam..

dah tidor ??

sahromnasrudin berkata...

ASSALAMUALAIKUM

Bile IE nak ke sarawak untuk berkempen..jangan lupe kek lapis erk? heheheee

al-lavendari berkata...

ada ke orang mancing ikan di kali ?

Rozali berkata...

Assalamualaikum IK

kira2 ada kena mengena dgn tajuk juga

Wassalam

zue berkata...

apahal cikgu ni...x ada kerja ke...hari2 main bola.

ikan emas berkata...

SN,

tgh tunggu tiket ni..

ala takat nak kek lapis melambak kat sini..nak berapa kilo ???

ikan emas berkata...

en AL,

tak kisahlah..
sekarang ramai yang memancing di daratan..tak caya tanya kat YB

ikan emas berkata...

TokLi,

ok la tu...
sebab bola tu bulat..kena sepak ke tengah ke tepi..

ikan emas berkata...

zue,

cikgu tu suker..
macam-macam jenis bola dia boleh main..nak join mai lah