Isnin, 21 Mac 2011

first impression..harap-harap pilihan ini tepat


Pernahkah anda tertipu dengan pandangan pertama atau first impression ???
Tetiba terasa macam ada chemistry . Resah gelisah dan giler meroyan.

Adakah pandangan pertama kita bertumpu kepada;
paras rupa..cantik, putih melepak,hidung manjung, ala anak mami?
Tinggi lampai..kurus cekeding atau montok?


Suara power?..kalau lelakinya macam sohaimi pandang-pandang
atau suker ala-ala lelaki lembut ??


Atau suara perempuannya ala siti atau upin ipin betoi betoi betoi???
Suara tak payah pakai mikropon atau cakap macam dalam kelambu?


Pakaian: pakai purdah , jubah ,free hair ,kebaya sempit atau skirt pendek nampak peha ??


Kemarin hari terakhir IE terlibat denganMC...AC...selepas beberapa siri
( dah ohngap ni…) tetiba terjumpa yang ini…adakah ini yang dikatakan jatuh cinta pandang pertama ??..( giler kau!!!) oppss bukan fall in love lelaki vs perempuan…tetapi PAC ini untuk mencari yang terbaik di kalangan yang terbaik..yang terhebat di kalangan yang hebat dan bijak pandai ni…yang petah bercakap gossip bukan mengumpat . Yang bakal menjadi penyambung warisan.
Memang kerja agak sukar nak dibuat..kalah jadi juri mentor @raja lawak @ ratu kemban. Banyak yang nak ditelek ,ditengok dan diintai..…

masih adakah gadis melayu yang berdandan sebegini ??








13 ulasan:

kakcik berkata...

Kakcik jenis cepat jatuh cinta dan cepat juga untuk lupa! :)

ikan emas berkata...

kakchik,

jatuh cinta apa ?

kat mat bangla ..bahaya ni

atau

baju tudung kat butik ke ??

IMANSHAH berkata...

suara I macam Suara Dato Najib..ok?? wahaha

Yunus Badawi berkata...

AC tu apa?

Maaflah slow sikit malam ni. Tak dpt nak tangkap.

(kalau kisah ratu kemban tu tahulah hehehe)

Rozali berkata...

Assalamualaikum IE

sekarang mana ada yg berdandan lagi...semuanya dah rambut pendik..he he

Wassalam

ikan emas berkata...

IS,

suara gitu ok juga laa

ikan emas berkata...

YB,


hehehe..

Tak kisahlah apa maknanya..sebab kerja tu dah beres...YB kalau nak cuba juga kot...tp bagi can lah org muda

ikan emas berkata...

TokLi,


tu ebab IE terpegun dgn gaya amoi tuu


..rambut panjang..

sahromnasrudin berkata...

mak aiii..hebatnya IE..

jadi juri PTD assessment center tue....

wa bukan PTD..tak tau mende pasal PAC nie...nnti wa tanye ADO wa huhuhhuhhh

cemomoi berkata...

sapa punya sanggul tu... juri ke?

ikan emas berkata...

SN,

wa pun bukan ADO o PTD...

ikan emas berkata...

momoi,

itu amoi punya sanggul maa..juri duk kat belakang skodeng dia..hehehe

budak melayu mana ada pakai gitu lg..

Diarihatiku1976 berkata...

hebat memang hebat IE... tapi ingat pesan SPA... nilai dari SIKAP.. bukan SKILL... sbb skill boleh digilap.. tapi sikap.. hancus jabatan...