Isnin, 21 Jun 2010

Penyakit MisTeri ni..Buat Aku BaHagia ..Buat aku DeRita

Dulu lebih sebulan kiter menghilangkan diri dek kerana penyakit ini…pergi berubat hingga ke seberang…misteri sungguh !!...puncanya ? Ntah…katanya ada orang dengki kat kiter…maklum tengah hangat !! …tapi mungkin juga stress terlampau sebab banyak sangat job..25 jam sehari …non stop sejak 2-3 tahun ni…iyer laa nak pastikan award tu memang layak bagi kat kiter.

Suatu ketika ada gambar kiter tangah layan dengan kekawan…ish mana ada…sekadar gambar ..seronok-seronok aja. Saja-saja aje orang jelous kat kiter..memang dah spesies kiter ni macam ni… pipih macam papan !! Yang penting kiter nak jadi contoh kat anak-anak kiter…nak jadi ikon kat remaja sekarang ni..kumpul duit banyak-banyak untuk masa depan keluarga kiter juga !!

Kerja kiter ni bukan mudah..kejap jadi anak mami, kejap jadi org Siam , kejap jadi duyung,kejap jadi cicak…idea kena laju …suara kena merdu.... tenaga kena tip top..mana nak tahan !.kiter bukan macam Jamal , Salemm .Radhi atau ramai lagi kekawang kiter yang ambil benda tuu untuk nak bagi power!!!

Harta dan kemewahan ni adalah atas daya usaha dan penat lelah kiter kerja siang malam……kiter tak da makmal seperti Benji punya…atau dapur nak buat resepi untuk dijadikan bahan jualan macam dapur si Shereen.. kiter tak pernah pun naik keldai pergi Caracas..…ni semua rezeki halal !!!!
Susah jadi public figure ni...nak lepak rumah kekawan pun tak boleh , ada saja orang skodeng……mana-mana ,tiap-tiap masa dan tiap langkah kiter diekori.. hahaaaa…sudahnya terKANTOI juga !!..GITU-GITU pun nasib tak masuk neraka !!!

Sekarang kiter dah insaf !!!..Esok kiter nak rehat kejap !! cari bomoh untuk mengubati penyakit gitu-gitu ni……KECOH BETUL !!!

wa memang minat giler sama lu...nape lu buat gini ???

huhuhuhu



















13 ulasan:

Yunus Badawi berkata...

dulu Yasin skrg dia ni pulak. Bahaya kalau anak2 jadikan mereka ini idola huhuhu

ikan emas berkata...

macam-macam hal !

bila Wardina kata artis tak layak dijadikan idola ...mereka dok meleinting pulak !

Tirana berkata...

Macam gitu pun, orang puja habis puak-puak ni..yang tak terlibat dengan dadah, terlibat dengan maksiat lain la pulak...

penjejak maya berkata...

salam,

takde penyakit cari penyakit..

ikan emas berkata...

tirana,

macam-macam cara nak glamer

ikan emas berkata...

penjejakmaya,

sakit ni la yg paling sukar nak diubati...berhantu u !!


...ada pengalaman keluarga sendiri..

Abd Razak berkata...

Salam...

Sememangnya tak boleh jadi idola pun..

ikan emas berkata...

S Razak,

ramai juga yg nak orang seperti ini yg jadi idola mereka..

mak bapak pun sebok nak lonjakkan anak mereka jadi artis ...samapi nangis-nangis,marah-marah ..!!

Diarihatiku1976 berkata...

ee patut dai rapat dengan yasin... seangkatan rupanya... eee memang betul.. jgnlah mula menghampiri penyakit ini.. kerana ianya tidak akan sembuh sampai bila-bila... hanya yg betul-betul ingin sembuh saja yg boleh.. kalo org lain yg paksa confirm takkan sembuh...

luahfikiran berkata...

Salam.
Tu lah asyik gitu-gitu, sekarang dah gian benda tu ! Nak salahkan siapa? Nak salahkan orang ini dan orang itu ? Tulah asyik gitu-gitu, maka akal jadi tepu dan buntu ! LF kecewa terhadap anak bangsaku yang seagama denganku !

sahromnasrudin berkata...

saya ingat die melawak je sebab memang kerja nya cenggitu huhuhuh

al-lavendari berkata...

dia pun dah cakap yang dia tak layak jadi ikon !

sayang .. duit banyak, bakat ada, tapi habis masuk ke longkang.

sayangsayangibu berkata...

yg tak best cakap macam dia dinaya je
padahal itulah kenyataan kes tu
huh..namanya artis..
IE
manusia dengki ada dimana mana
dimana jua anda berada.....