Selasa, 15 Jun 2010

Entri Khas Untuk Silent Follower...yang lain pun boleh baca

Nampak gayanya kena juga Ikan emas tulis entri berkaitan hal ini..


Sebab ia terjadi juga akhir-akhir ni.


Hal yang sama berlaku kepada beberapa (banyak) blogger lain..


Ibarat melayan tetamu…bila ada tetamu bertandang ke rumah kita,
tentu kiter dgn mersanya ingin melayan baik dan sudi nak bertandang semula ke rumah mereka..


Masalahnya tetamu berkenaan macam tak nak bagi kiter ke rumah mereka ..


Sebab apa ?? adakah kerana :-


1.Baru bina rumah…tak siap lagi pun !


2. Mereka ada rumah tetapi TAK BERPENGHUNI..dah buat rumah ..pastu tinggal..sebab tujuan mereka buat rumah supaya senang pergi ke rumah orang lain…


3. Sengaja MENGUNCI pintu rumah mereka supaya tak da orang datang.
-

4. Tak sengaja …malah tak tau pun yang rumah mereka sebenarnya TERKUNCI…maka mereka pun heran kenapa rumah mereka dok senyap aje dari tetamu .


5. Mereka guna nama lain…


6. Baru buat rumah…konon nak cari jiran-jiran baru tetapi sombong tak mahu bertanya !!


*****
Ni IE senaraikan tuan rumah yang mungkin tersenarai atas sebab-sebab di atas…mohon maaf kalau IE tak dapat nak join rumah ull .


- Kalau sudi betulkanlah kunci (setting) rumah ull , agar ada tempat berPAUT
boleh kiter letak jejak kat sana.


Ataupun


- Bagilah komen kat entri kiter…

senang kiter…tak payah kiter nak guna gugle cari rumah ull


Antara blogger yang Ikan Emas tak dapat nak follow semula ;


1. Putera merdeka
2. Fazila moh sohor
3. Akuinsankerdil
4. Farhan zafry
5. Siti
6. Orieo
7. Faradz
8. Luah fikiran


p/s: terima kasih kepada follower semua…tak da hadiah yang boleh diberi hanya doa semoga anda diberi idea dan ilham untuk terus menulis !!



















36 ulasan:

sI tEDI berkata...

malu2 kucing kot. hik hik hik

al-lavendari berkata...

laaa ... baru lagi saya buat entri tentang isu ini. nampaknya dah menjadi masalah sejagat. tapi saya berjaya menjejak Luah Fikiran melalui gogel. dia tu Dato'. kalau awak nak url dia, boleh ambil kat bloglist saya.

kalau awak ada masa, bolehlah baca entri saya berkenaan isu yang sama dan juga komen2 yang diberi oleh pembaca seperti alamat di bawah.


http://al-lavendari.blogspot.com/2010/05/tak-dapat-nak-follow-balik.html

Abd Razak berkata...

Salam...

Saya pun mengalami perkara yang sama tak dapat nak follow balik, ramai di antara followers saya tidak mempunyai url nya..

nohas berkata...

Hmm..kadang2 nak tahu juga followers ni jenis yg macamana..

"tak nak bagi sudah, nama engkau dolah"..

cemomoi berkata...

ajak main cak-cak le tu...

Daun Bidara berkata...

ada orang dia suka baca saja

Temuk berkata...

Assalamu'alaikum IE
Mohon izin singgah & terima kasih sudi singgah ke rumah saya. Memang terkilan juga bila tak dapat menziarahi orang yg menziarahi kita. Sdr al-lavendari mengupas panjang mengenai hal ini dlm entrinya dulu. Semoga terbuhul hubungan 'timbal-balik' yang ikhlas di kalangan sesama kita semua.

tajnur berkata...

Assalamualaikum wbt
Alahai teghaso ghonit bonar hati den kono sindir. Malu bonar den, nak cakap bahawa den tergolong nombor duwo!
Walaupun saya ni termasuk dlm `silent follower but for at least we can still communicate each other for the time being` Yang penting topik pendapat kita itu adalah bernas dan iklas apabila menyampaikan sesuatu. Itupun pendapat shaja. Anyway salam perkenalan! Wassalam`

sahromnasrudin berkata...

kiter kne hormat pendirian mereka..tidak mahu dikenali..spt awk juga gune nama samaran tanpa wajah...:-)

ikan emas berkata...

siataedi,

malu macam kucing-kucing awak tu ya ...???


ada ke kucing jiran dah dok pecahkan pinggan coral kiter >>>>
sabor aje ler !!!

ikan emas berkata...

encik hamzah,


ieyr ...
sy dah baca entri tajuk tuu...
malah byk jg blogger lain buat entri khusus sb hal ni..

t.kasih
nampaknya sy nak mengadap dato la ni ..

ikan emas berkata...

En Razak,


bolg ustaz yg cantik dan ber isi tu sb ramai yg follow secara rahsia kot !

ikan emas berkata...

cemomoi,

kiter ingat dia main cak-cak...
tapi mana tau hati dia kata ...
"eh sombongnya si ikan emas tuu..."


...sape nak jawap??

ikan emas berkata...

nohas,

sebab nama dia dolah lah yg IE nak sngat pergi bertandang...
mana tau dapat belanja ke apa ke ...

ikan emas berkata...

daunbidara,


betoi tuu..

kita hargai juga mereka ini !!

nak bagi pingat jg kat mereka jenis ni

ikan emas berkata...

En. Temuk...

kasih diterima
hehehehe...

moga timbul timbal-balas ...

omak ai...untung sabut timbullah dia !!!

ikan emas berkata...

en tajnur,

hahahaaa...
sorry ....yg penting ikhlas !!

datang-datanglah menejnguk..
nanti kiter hidangkan dgn kopi manis, kopi pahit

atau gulai lemak yg kejap lomak, kejap podeh ,kojap masin

zue berkata...

klu zue brtandang umah org mesti tinggalkan jejak...tapi ada org tu suka org dtg umah dia tapi x ada nak kunjung balas.

tapi ada setangah blogger...hanya nak baca2 aje...yg ada tu mmg x ada url.

ikan emas berkata...

sahrom,

sempat awak mengenakan kiter yer !!

ikan emas ni byk berenang sana sini..muka cantik..suara merdu....tu sb tak boleh nk tonjolkan muka nanti ada yg pengsan !!

....nanti kiter tukar foto tu yer !!

p/s : jwp ni pun IE berada jauh dr kolam sendiri !!!

ikan emas berkata...

kak zue,

IE tetap menjenguk rumah kak zue walaupun kekadng tak dapat nk tinggalkan buah tangan ..

imanamani berkata...

hehe cik IE..kita la fazila tu... segan nak tunjuk blog yang tak seberapa tu..kalau sudi meh leh kita bagi kunci rumah kita... minta meh email cik IE....heheh ..salam...

ikan emas berkata...

fazila @ imanamani,


haaa ..
elok bonar la awak baca entri ni.
tk


email IE ..(boleh jg kalau org lain post apa-apa ke !!! hehehe)

goldfish_peedee@yahoo.com.my


p/s:

nota utk sahhrom,

jangan marah...ikan emas lagi !!!

imanamani berkata...

cik ikan emas..ngengenge jemput ke rumah kita ye.. dah invite dah.... :)

ikan emas berkata...

cik imanamani,
nanti kiter berenang ke sana.... La ni tgh berenang-renang kt kolam org lain..kejap jd ikan kejap jd burung kejap jd kuda....


La la la
(wpun tgh loteh wei oooiiiiii

ikan emas berkata...

cik imanamani,
nanti kiter berenang ke sana.... La ni tgh berenang-renang kt kolam org lain..kejap jd ikan kejap jd burung kejap jd kuda....


La la la
(wpun tgh loteh wei oooiiiiii

ikan emas berkata...

haaaaa...

Ni kes guna skrin kochik,
Sampai 2 kali publish?????



P/s , tgh perhatikan gelagat manusia.....mcm2 gaya ketika dlm penantian ni

sayangsayangibu berkata...

IE..
Sya nak balik somban cuti 18hb nih, boleh kito berkenalan? ;o

ikan emas berkata...

sayangibu,

selamat balik bercuti...somban kek mano?

...laaa
maaf,bukan tak sudi tak konal tp semlm br blk msk pej ..n then hari ni till sunday p luar lagi...

lain kali ,bgtau la kalu mai sban lg blh IE belanja makan-makan


huhuhu...
seronok tgkk org cuti-cuti !!!

Nerzhul berkata...

tak follow tapi bace pun ok jugak kan. hehehe

ikan emas berkata...

nerzhul @Tujyuk ??


apa nak buat
dah orang tak sudi !!!

luahfikiran berkata...

Salam.
Pelik, pintu rumah LF tak tutup. Pintu depan belakang terbuka luas. Nak masuk ikut tingkap pun boleh. Mungkin ada masalah teknikal ! Apapun mohon maaf atas segala kesulitan. Kalau ada kesempatan, nak singgah kat Seromban. Nak makan masak lomak telor itek. Sodap!

merah_s berkata...

salam tuan rumah ni, semoga engkau sihat n gembira selalu. jawapan dari persoalan, ada diantara pelawat ini yang lowprofile.. Aku suka baca2 tambah pengentahuan..

luahfikiran berkata...

Salam.
Bimbang kalau ada masalah teknikal, ini butiran LF:

url: http://luahfikiran.blogspot.com

email: luahfikiran@gmail.com

ikan emas berkata...

merah-s,

sama la kita...
namun sesekali sempat juga meletak jejak.

ikan emas berkata...

LF,

t.kasih bbyk kerana info.
dan IE dah tau siapa yang empunya nama.

....rasanya macam IE nak buat entri fasal makan-makan laa...pertama sebab IE suka makan ke2 sebab byk info fasal makan ni kat NS .


...bukan setakat lomak podeh !

sayangsayangibu berkata...

mmm..tak apolah..
kato tak ado jodoh nak jumpa..

ikan emas dibawa belayar
masak gulai boleh ko?
lain kali bolehlah kenal
itu pun kok tak sodang bekojo

sekian wassalam...

opss.. somban di taman jujur sikamat tu yo ;p