Jumaat, 2 Julai 2010

Mai TeNgOK sIarAN lANGsUNG di tv1 ..percuma



Bola…bola …bola
Dek kerana deman dah semakin hangat….kechik besar tua muda jantan tino semua deman !
Rehat 2 hari macam dah kena gila talak.

Tapi Berapa ramai yang sedar acara yang berlangsung di Wisma MUIS Kota Kinabalu mulai 29 Jun hingga 3 Julai 2010 ?
Siapa yang mengadap siaran langsung di TV1 ?
Tu belum siapa yang menghayati kemerduan suara yang dicorong speaker tv tersebut?
Aduhai…kenapa begini jadinya ?
Kurang publisiti ke ?
Atau orang kita dah semakin jauh darinya??

“Keajaiban al-Quran tidak pernah luput dan habis. al-Quran tidak jemu dibaca walaupun berulang kali dialunkan”.

‘Memantap Ukhuwah, Memperkasa Ummah’.














22 ulasan:

Yunus Badawi berkata...

Perkara yg baik ni selalunya org kurang minat. Itulah hakikatnya huhuhu

Abd Razak berkata...

Salam...

Kitab Allah adalah untuk membangun manusia.

Semoga Allah memberi taufik-Nya kepada kita semua dalam mengenal Islam dan al-Quran, yang manfaatnya adalah bagi diri kita sendiri.

sahromnasrudin berkata...

betul kata YB tue..cabaran besar kalau nak buat amal nie..tak yah tgk jauh la..antara blog hiburan dgn blog agama, mane yg trafiknya tinggi dan ramai org nak melawat???

ikan emas berkata...

YB,

amal yg paling mudah dapat pahala kan ??

ikan emas berkata...

Us Abd Razak,

masalahnya bila mendengar atau membaca kitab ni mata ni asyik nak pejam jeee..

godaaan betul !

ikan emas berkata...

shahrom,

ikhlas nak terusterang kat sini...
IE tak pernah bukak blog hiburan ni..bukan tak minat tapi malas laa..

Nerzhul berkata...

memang kurang publisiti. atau takde langsung? baru hari tau. wuhuhu

al-lavendari berkata...

saya rasa insaf dan bersalah. malam tadi saya dengar tv bukan tengok tv sambil berblogging. ok malam ini saya akan tengok tv.

ikan emas berkata...

nerzul,

elok la tuu..
mlm nanti jam 8.30 cuba bukak ke tv1 ..

mlm kedua kemarin ada Nazri Raihan nyanyi

ikan emas berkata...

Tuan Hj.Hamzah,


sy pulak mendengar tv sambil berbaring-baring...

akhirnya zzzzzz

apa pun pd mlm kemarin sy dapat dengar peserta dari NS

relevan berkata...

Aduh..nasib aok ingatkan..ingatkan belum lagi tilawah..

ikan emas berkata...

mr relevan,

nampak sgt promosi utk tilawah hanya agensi gomen yg buat..tu pun ala kadar

tv swasta tak siar walau seminit..suratkhabar pun tak keluar beritanya .. adapun kat ms 10 aje.

DrSam berkata...

seperti terkena pada hidung sendiri pula, sebab saya sendiri pun tak perasan yang tilawah peringkat kebangsaan sedang bermula. Tahu pun bila terrrrrtekan channel TV1 semalam... mungkin pihak berwajib kena lebih proaktif didalam memberi makluman dimedia-media.

cemomoi berkata...

line tak clear tapi tetap rasa dah dekat nak posa

suka layan akademi al-quran

penjejak maya berkata...

salam,

ralit nengok bola jangan sampai lalai sudah la..

ikan emas berkata...

Dr Sam,

iyer la..
nanti kiter bagitau pihak berwajib..
eh macam ada kes penguatkuasaan pulak...

ni maklumbalas juga.Dah nampak sangat kehambarannya...mungkin sebab buat di KK kot

ikan emas berkata...

cemomoi,

skrg dah rejab puntp koje makin menjadi-jadi

ikan emas berkata...

jejakmaya,

tu la lelaki ni
bab bola boleh selamba tak tido, bangun tengah malam..tapi
??

ish tak nak umpat la spesies depa ni!

Pok Li berkata...

Acara itu pun dah semakin kecil. Dulu buat kat padang. Sekarang buat kat dewan je pulak

Pok Li berkata...

Acara itu pun dah semakin kecil. Dulu buat kat padang. Sekarang buat kat dewan je pulak

en_me berkata...

insaff kannns.. uhuhu

tajnur berkata...

Assalamualaikum wbt
Itulah namanya manusia, nak cakap byk2 pun takut terkena pada kita. Di pentas dunia ni pun kita dah dpt menyaksikan pelbagai watak jenis lakonan manusia. Nak biarkan berterusan gejala pykt masyarakat semakin parah, nak nasihat pun org tak suka! Istighfar kpd Allah sajalah