Selasa, 20 Julai 2010

Banci ??? ...Ku TunGGu MeREKa MaSih TaK kUnjUNG DaTang


Anda telah dibanci ??

Belum ??

Sibuk ??

Tak mahu dibanci ??

Macam ni, tak kira tuan-puan warga ke , pendatang ke ..
dah lama lahir ke ...baru tengok dunia ke..

Duduk dalam rumah ke …tidur kat hotel ke…hutan ke…kat tepi longkang ke
Asal duduk kat muka bumi Malaysia ni

Semua kena dikira dan disiasat ?

Siasat ?
Apa lak salah den nak disiasat?

Malas nak hidang kopi kat si pembanci di rumah ?

Nanti kalau dia orang drop-off borang kat rumah kita ..
kita isi n dia orang akan pick-up
Atau

e-Census ( apa binatang ni ?)

U ll kan suka layan internet?

Mari kita melayari ke
http://www.statistics.gov.my/

Bebaik..jangan tertipu lak !!























10 ulasan:

sahromnasrudin berkata...

salam ikan emas..sy banci kat internet je..tunggu pembanci anta kad kat uma, bagi password depa trus isi kat internet..lgpun, takde saper kat uma..ari tue TM dtg pun takde org kat uma heheheheh....

cemomoi berkata...

tima kasih info... dulu cari gak tak jumpa dah ada ni layan le

ikan emas berkata...

shahrom,


tu sb bg org bandar ni..depa syor on line jer..semua kes org tak der kat umah ..

harap beri kerjasama

ikan emas berkata...

momoi,

layan jangan tak layan ..

ajak sekali kaum keluarga , kekawan, org kampung semua

en_me berkata...

xnak banci baper banyak blog ader.. ihihi

al-lavendari berkata...

salam.

saya sangat bersedia di banci. segeralah datang membanci saya.

Yunus Badawi berkata...

Bilalah mereka nak datang membanci ni? Untung2 yg datang tu awek cun hehehe

Abd Razak berkata...

Salam...

Thanks sis..

Saya prefer online jer..

tajnur berkata...

Assalamualaikum wbt
Di taman perumahan saya, mmg hampir semua penduduk tak akan buka pintu rumah utk dibanci ( i can bet )krn mrk takut kes2 rompakan telah berlaku byk kali disekitarnya. Kalau dah kena rompak dan diikat, apa yg Jab. Perangkaan boleh buat, alangkan polis pun cuma ambil statement! Kalau nak juga, bawa polis sekali bersama2...

Abu Aiman berkata...

awal2 lagi dah ada orang datang banci ke rumah saya. Ingatkan banyak benor soklan nak kene jawab, ada la kot 2 mukasorat jer...