Sabtu, 3 April 2010

Tag PUnya Soal...iNi.jaWapaN IkHlas

Tag berantai ni sampai lagi..ntah kenapa En Komensen punya fasal IE ada hati nak jawap.Walaupun kena cari kawasan lapang dulu..
Yang pasti,jawapan ni lahir dari hati yang jujur,ikhlas ,berintegriti dan tiada kes sorok-sorok..Tiada unsur-unsur penipuan,masuk bakul, pilih kasih,rasuah atau materialistik!!

-siapakah diri anda di rumah?-
sama dan serupa aje..( takkan jadi hulk pulak ) 45 kilo. ..
Bessstnya kat rumah ada tempat landing.
**************
- siapakah diri anda di samping rakan?-
Tu kena tanya dengan rakan i ler!!
( sape rakan-rakan i ???..sila angkat tangan n tolong jawapkan soklan ni !!
**********
-5 benda yg anda idamkan tapi masih belum tercapai-
Dek kerana tanya ‘benda’ maka teman jawap fasal benda laa…

1) master ...
( masterbedroom ada laaaa..)
2) kereta BMW sport 2 pintu
( laa..kes kedekut tak bagi orang tumpang !!cardina ni pun ok !!)
3) nak tengok dengan mata sendiri Piramid n Sphinx, Giza
( dulu dah sampai dekat jer..tp tak dapat jejak kat situ)
4) pegang duit RM 1juta
( alang2 dah org fitnah kita songlap duit sejuta ,so nak jg kiter pegang yg ori punyer !! bukan rupiah tau!!
5) butik sendiri
( harap2 untuk menjual bukan untuk guna sendiri )
**************
-siapakah nama pasangan anda?-

( iyer ke aisey ni ada couple ???...
anggap ada jer laaa sebab nak jawap soklan ni)
Masih rahsia.tak boleh bagitau nanti ada yg hantar sms mms pulak..
**************

-ceritakan 5 perkara yg paling anda suka tentang pasangan anda-
(angan-angan atau reality ????)
1) macho sesangat...boleh jadi kerabat SRK.( kalau jumpa dia mesti org pandang tiga-empat kali...ni yg i jeles )

2) Tak pernah marah..senyummmmmmm aje
3) masak kari dia lagi sedap dari kedai mamak ( alaa...bodek jer, untung sebab tak pyh kawan susah2 masuk dapur !!!)
4) Baik hati sebab bagi kiter kad kredit (tp bila kiter guna ,dia pot pet pulakkk..mcm tak ikhlas jer)
5) Tak kisah pun mem dia selalu tinggalkan dia >>( ala kita out station je…sayangkan couple kena tinggal-tinggalkan!..)
****************
-bila tarikh anda couple-

sejak pakai uniform lagi…masih couple sampai bila-bila!!!
Rasa macam nak masuk Program si Misha Sehati Sejiwa tuuu
***************
-apakah kenangan pahit anda bersama pasangan anda-
nanti…..tengah fikir..rasa-rasanya macam tak de yg pahit, manis jer yg kiter simpan….haaa satu ....mee maggi saya dah kembang !!!
**************
-lagu tema cinta anda-
Tak de lagu tema pun…..
semua lagu cinta ala rock kiter minat,walaupun dia tak suker ( pokok dek den laa)
*********************
-apa perubahan yg ingin anda lihat dari pasangan anda-
Saya tak ingin dia berubah !
(jawapan sama macam En Lavendari…
sebab nampaknya dia orang ni cepat mengembang...ngeh ngeh ngeh ...
Che Pit tlggggggggg!!!
****************
-tag 10 rakan yg lain-
(ni yang susah nak jawap nii..

Ampun kawan, den rasa semua nak di’tag’…susah nak pilih sebab dema ni byk yg masih solo ,yg dah couple takut terbongkar pulak..ada yg dah byk kali jwp tag mcm ni ( mana tau nanti jwp lain pulak..haa naya pulak….ataupun depa ni dok tulis fasal politik aje…)

jadi supaya soalan ni berjawab juga...Ikan Emas beri tag percuma kepada kekawan maya semua terutama yang ada nametag...Silakan jawab tag ni !! (tolong laa....nanti Abang Lavendari marah i...please !!!!


p/s : Terimakasih kpd si jari hantu Gengkapak yg msk jd geng IE...




13 ulasan:

ONE ZABA berkata...

hari sabtu pun pakai name tag ke!!!

ZHARIF BADRUL berkata...

eh xpe kalau dah dah couple pun boleh jawab tag ni juga..saling berkongsi cerita dan pengalaman pahit manis

Abd Razak berkata...

Salam...

Aduhai.. tak dapatlah saya jawab, sebab saya takder name tag..:) bukan orang gomen

al-lavendari berkata...

a. umang ai .. habis semua orang kampung awak tag ..

b. ngape jawab macam nak mengelak2 je !

c. apa-apa pun hutang awak dah solosai .. logo kan !

d. t.kasih dan kirim salam kat en asben.

ikan emas berkata...

1z,

...awak jawap jer ler..
versi soalan ni pulak.

ikan emas berkata...

zarif,

awak jawap laa..
gf pun couple jg...


hehehehe

ikan emas berkata...

Rzak,

org gomen jer ke yg pakai nametag?

dulu ms p Kucing tgk ramai dlm belon tu pakai nametag jg...cun lagi!!

..sebenarnya mmg sy nak tag kat awak..,so kira awak fahamlah !!!

ikan emas berkata...

en lavender,

a) biar hebih sikit !!takder yg kechik hati...

b) strategi ler ..kalau nk telek kena guna SWOT

c)...bab berhutang mmg sy tak suker,sb susah nk bayor.

d) ..t.kasih diterima ...takder maknanya !!!!

sahromnasrudin berkata...

takkan xde lagu Tema..amik la ayat2 cinta dari rossa yang comel tue..

ikan emas berkata...

sahrom,

boleh layan jg...

relevan berkata...

Tahniah ye kerana keberanian menjawab tag..

ikan emas berkata...

En Relevan,

ini tuan punyer fasal laa....

Mak Su berkata...

kebetulan... sudah jawab tag ini :)