Ahad, 22 Ogos 2010

entri bulan Puasa ..Tak Sah ..kalau Tak der cerita fasal Makan

ari minggu untuk merehat!
nape?
sebab dah berminggu-minggu-minggu.......ada-ada sajaaaaa koje nya




maka




klik sana ...program masak memasak
klik sini...program makan-makan




eh !..puasa oh puasa


maka


dalam banyak-banyak kuih,
kuih ni yang IE tekonang kan..
yang ada kek T.Intan-S.Bernam-T.karang ( nie mesti YB ayah adam tau...)
tapi den tak jumpo kek Somban nie..
( tak tau la plk sobab yo den tak poie pun memano bazar ramadan ke sini..,buek sosak jo.)


tetiba tv3 keluar cerita kuih dalam gambar ni..(gambar ni cari kat mrs gugle )
.kalau yang kat SB tuuu..cute n kemas saja
sedap sebab dibuat dari tepong beras ,gula n santan
nak suruh IE buat, mintak maaflah !
tak tau lah kenapa namanya TEPONG TORAK
(sesape yang tau..tlg buat hikayat cerita kuih ni ye !)


ni lagi satu..CELOROT
rasanya leih kurang mcm kuih kat atas tuu..
kat semenanjung ni mana nak cari ?
(tak kan nak minta Ustaz razak post kan kottttttttttt...)

...Selamat berpuasa !




















25 ulasan:

penjejak maya berkata...

salam,

kat sini pun tak nampak lagi batang hidung kuih tu lg..

imanshah berkata...

wah banyak kuih yang tak dikenali..apapun saya tetap suka makan pengat pisang ngan otak2 johor

ikan emas berkata...

jejakmaya,

kalau Kg Baru tuuu mgkn ada kotttt

( teringat lak jaman masa duk kat jln rj alang )

ikan emas berkata...

CikguIman,

laa....pengat pisang ??

sonang bebeno buatnya.Kat Ipoh byk kan !
kuih2 Ktan lg bes !

Abd Razak berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Abd Razak berkata...

Salam...

Ermm...saya selalu sebutnya slowrock hingga ada orang perasan dan perbetulkan..

Kalau nak tahu nak makannya pun ada caranya...

ikan emas berkata...

Ustaz Raz,

slowrock ???

hehehehe..

opps..

sy biasa makan kueh nie..
tiap kali ke KCH pasti cari kueh ni...tu yg ngidam !
kwang kwang kwang

sahromnasrudin berkata...

salam..apam pilihan hatiku..lembut berkrim disukai ramai heheheh

ikan emas berkata...

Rom,

hah ?????


++++++

relevan berkata...

Kome pun suka apam..macam Sahrom juge..

ikan emas berkata...

MR RELEVAN,

IYER???


AMBOI AMBOI AMBOI..

en_me berkata...

me pown suker apam.. ammvoiii

al-lavendari berkata...

awak punya citarasa ni macam orang perempuan mengidam mengandungkan anak sulung.

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o berkata...

tepung torak pernah makan
yang kat bawah tu tak pernah

ikan emas berkata...

en_me,


kalau dah suker mintaklah cik puan MQ buatkan...ngape tekak lelaki ni meragam nak apam aje ???..kueh lain tak der ke ?


hehehehe

ikan emas berkata...

En AL,

hah ??


buek tokojut den jo ni?

dah bulan puasa ni..tekak meragam
sikit.

ikan emas berkata...

bro brutal,


celorot tu kuih org sarawak deh

sodap gitu !!
makan kena ada gaya !

wanshah berkata...

bln pose ni dah jadi cam pesta makan plak kan kak?.. :) kita kat sini tak habis makan. orang kat pakistan mangsa banjir tu berebut2 tak cukup makan. haish.. beruntungnye kite kat sini.. akak nak template blog saya tu ke?.. template tu saya buat sendiri. nak amik la. memang ada je link dwnloadnye saya letakkan kat sidebar kanan belah bawah blog saya tu. :)

http://wanshah87.blogspot.com

Frodo Baggins berkata...

hahhahahahaha
dah lama tak makan mende2 ni
yaaaaaaaa ....!!!

>>___<<

ikan emas berkata...

wan,

akak mmg pekenan kat template tuu..nanti akak bkunjung lagi..

t.kasih

ikan emas berkata...

frodo,


makan makan makan makan...

tekak ingat macam-macam

tapi

bila makan secoit je..

perot kochik !

wanshah berkata...

akak tinggal area mana ye?.. :) KL ke kak?..

http://wanshah87.blogspot.com

ikan emas berkata...

wan,


hehehe...

somban...

wanshah berkata...

dekat2 ngn tempat rom jgk la ni ek kak?.. :)

http://wanshah87.blogspot.com

Prasert E.C. berkata...

Bila perut lapar terbayang macam-macam makanan.