Isnin, 22 Julai 2013

Sah! Kaum Wanita Amat Komited Dalam Kerjaya Sampai Lupakan Anak


Dek kerana terlalu komited dgn kerja ..dah terlewat nak pegi meeting penting ...Khamis lalu, Nawal Iris Samsudin, tiga tahun, ditemui lemas selepas 5 jam dalam kereta yang ditinggalkan ibunya di pekarangan sekolahnya di USJ4, Subang Jaya. Ibunya, Nor Zatusy Hazwa Abdul Rahim, 32, dikatakan terlupa anaknya berada dalam kereta . Mayat Nawal ditemui dalam keadaan kebiruan dalam kereta itu jam 5.30 petang. Pakar kata Nawal mungkin dah meninggal sekitar 2.30 ke 3 jam selepas ditinggalkan.
 
Kes yang sama pernah berlaku tahun lepas yang turut melibatkan seorang guru di Seremban yang bergegas nak  masuk kelas untuk mengajar.

Jam 8.30 malam sehari selepas itu di Telipok, seorang kanak-kanak perempuan hampir lemas sebab ditinggal dalam kereta oleh ibunya yang sebok beli barang dapur. Nasib baik ada orang nampak dan anak yang berumur enam tahun tu pandai bukak pintu kereta yang berkunci tu.

Kes yang sama pernah berlaku di temat letak Plaza Ampangan Seremban..orang ramai terpaksa pecahkan tingkap kereta sebab anak kecil yang ditinggal ibunya dah  berpeluh-peluh menangis dan tak pandai nak bukak kunci kereta..Last last si bu tiba dgn menjinjing barang dan marah-marah kat orang ramai sebab pecahkan tingkat keretanya !...apa kes ni ??? . Patut bagi terima kasih , ni tak ..kalau dah mati anaknya tu baru menyesal sehidup hidup. 

Ini dua-tiga kes yang hampir sama. Malah sebenarnya banyak kali juga kita tengok kes seumpama ini. Emak ayah selamba aje tinggalkan anak-anak kecil atau besar dalam kereta ( tak kira la enjin dipasang atau tak ..) pegi bank la, singgah petrol pam la..singgah kedai la...

Cuba fikir..apa akan jadi ?/..kes anak lemas sebab peredaran udara  dalam kereta, kes anak kena lari/culik ???.....kes terlanggar anak sendiri semasa mengundur kereta serta ada berbagai kemungkinan lagi...

Isunya yang IE nak tulis ialah “-

  •  Adakah Nampak sangat orang perempuan ni terlalu taksub dengan kerja ..kesebokan tahap melampau sebab semua nak diurus dan dibuatnya..urus anak, urus adik, urus rumah tangga , nak meting nak masuk kelas...pot pet pot pet... 
  •     Adakah Orang perempuan ni tak pandai nak mengurus emosi ?..sampai kalut sana kalut sini..anak pun lupa sebab takut bos marah ?
  •    Siapa pengerusi mesy tu ? ..tak kira la tan sri ke datuk ke ? datin ke ? pengarah ke ? pengetua ke ?..jangan la dok tengking tengking depan ahli mesy kalau ada ahli yang lewat masuk meting..kompromi la sikit.
  • Mana peranan sang suami ??...bila dah jadi hal begini ..silap hari bulan si suami bukan nak tenteramkan emosi si ibu malah  kaw kaw marahkan si isteri...
  • Kepada sang suami jadikan kes kes ini sebagai pengajaran dan panduan. Hulurkan bantuan dan kerjasama dengan isteri uruskan rumah tangga..jangan dok nak mengangkang dan tau order sahaJA
  • Kepada wanita khususnya yang bekerjaya..pandai-pandailah bahagi dan uruskan masa dan emosi.  Sehebat manapun wanita peranan sebagai ibu dan isteri tetap penting
  • Kepada bos-bos fahamilah masalah anak buah.


Relax dan tenangkan hati di bulan Ramadhan ini.....



22 ulasan:

ISAC berkata...

Assallam IE, lama X update blog?

Tanpa Nama berkata...

The parent or guardian should visit Family Safety website and then remove the monitored accounts.
Caring For A Relative With Brain Damage: Make Sure You Have
Support. Trust is also a compulsory requirement for all fulfilling and happy relationships.


Also visit my page: travel, ,

Tanpa Nama berkata...

We recommend you to help you save income on teenage car insurance.
Getting car insurance policy for young older people is commonly restricted.
It is much better to be secure than sorry.
http://Support.skycentrics.com/entries/42454043--Car-Incident-Insurance-Coverage-Claim-Concerning-Impacts-And-Injuries

Also visit my blog :: sr22 Maine ()

Tanpa Nama berkata...

Greetings from Florida! I'm bored at work so I decided to browse your
website on my iphone during lunch break. I really like the information you present here and can't wait to take a look when I
get home. I'm amazed at how fast your blog loaded on my mobile ..

I'm not even using WIFI, just 3G .. Anyways, excellent
blog!

my webpage: how to download a youtube video - https://www.youtube.com/watch?v=XW1kDqsojsY
-

Tanpa Nama berkata...

Thanks for sharing your thoughts. I really appreciate your efforts and I am waiting for your further post thanks once again.

Also visit my web site trials frontier hack tool

Tanpa Nama berkata...

Thank you for the good writeup. It in fact was a amusement account it.
Look advanced to more added agreeable from you! By the way, how can we communicate?


Here is my web page diatomaceous earth; societyofvirtualassistants.co.uk,

Tanpa Nama berkata...

Hi there, I check your blog regularly. Your writing style is witty, keep up the good work!


Also visit my site - http://www.biomonde.biz

Tanpa Nama berkata...

It's really a cool and helpful piece of info. I'm happy that you simply shared this helpful info with us.
Please stay us up to date like this. Thanks for sharing.



My weblog ... clash of clans gem hack

Tanpa Nama berkata...

I am genuinely glad to read this blog posts which contains plenty of valuable information, thanks for providing these kinds of information.

my site online bio oil ()

Tanpa Nama berkata...

When a individual car or truck is chosen by a person the program will exhibit
which auto sections have presently been marketed relating to the car or truck.

Some of the larger businesses have owner-operators working for them or have
their own tow trucks to make repossessions easier.
Though a frontal collision between two vehicles has been identified as perhaps the most serious cause of
fatalities in driver-to-driver collisions, in regards to the
passenger, a side impact collision could be more dangerous.


Visit my page Pro Repo repo software

Tanpa Nama berkata...

Coach Outlet Sunglasses Coach Mens Outlet Coach Discount Outlet Coach Online Outlet Coach Handbag Outlet Online Coach Outlet Online Canada Coach Luggage Outlet Coach Outlet Lake Of The Ozarks Coach Outlet Dog Collars Coach Swingpack Outlet

Visit my weblog ... Coach Outlet Online Store

IBU RISKA berkata...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

Unknown berkata...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

ss berkata...

Hi, Nice post thanks for sharing. Would you please consider adding a link to my website on your page. Please email me back.

Thanks!
Angela
angelabrooks741 gmail.com

Unknown berkata...

Свадьба- украинские проститутки xxx5.xxx

Студентка неопытная, но старательная и доброжелательная. Приглашу в гости состоятельного мужчину. Помогу отдохнуть телом и душой. Обещаю отдых по-царски. Тот, кто ищет себе друзей, достоин того, чтобы найти их; тот, у кого нет ни одного друга, никогда не желал их иметь.

شركة المثالية berkata...


شركة المثالية للتنظيف تسعد بتقديم خدماتها لعملائها بالمنطقة الشرقية خدمات تنظيف خدمات مكافحة حشرات خدمات تسليك مجاري المياه للمطابخ والحمامات جميع الخدمات المنزلية تجدونها مع شركة المثالية للتنظيف بافضل جودة وارخص الاسعار بالاعتماد علي كافة الادوات الحديثة والعمالة الماهرة

شركة المثالية للتنظيف
شركة المثالية للتنظيف بالدمام
شركة المثالية للتنظيف بالخبر

Mai Helmy berkata...


نقدم لكم عملئنا الكرام افضل شركه تنظيف شركة تنظيف بابها شركة الشرق الاوسط لاعمال التنظيف ان عملية التنظيف تتطلب الجهد الكثير شركة تنظيف منازل بابها مع شركة الشرق الاوسط توفر لكل كل وسائل الراحه شركة تنظيف بخميس مشيط وايضا اسعار في منتهى الراحه كما ايضا تستخدم افضل انواع الالات والمعدات والعمالة المدربة فى اعمال التنظيف شركة تنظيف منازل بخميس مشيط مع شركة الشرق الاوسط نعم لبيت ومكتب وفيلا وشقه وغيرها نظيف تمام من الاوساخ شركة الشرق افضل شركة على الاطلاق فى اعمال التنظيف شركة تنظيف بنجران بجميع انواعه لا تقلق مع شركة الشرق الاوسط شركة نقل عقش ببيشة دائما فى راحة ان شاء الله خدمه 24 ساعه شركة تنظيف بحائل دون توقف

Mai Helmy berkata...


نقدم لكم عمئلنا الكرام افضل شركة تنظيف فى بالطائف شركة تنظيف بالطائف شركة اوبى كلين ان عمليه التنظيف من اهم العوامل والوسائل التى تتطلب عملية شديد من الحرص والجهد والتعب اثناء عملية التنظيف شركة تنظيف منازل بالطائف مع شركة اوبى كلين وداعا تمام للتعب والجهد والمشقهه لان الشركة توفر لك كل انواع والعموال التى تساعدك فى عمليه التنظيف كما ايضا شركة اوبى كلين تمتلك افضل العماله المدربة على اكمل وجهه شركة تنظيف خزانات بالطائف حتى نوفر لك خدمه غير متاحه ال لدى شركة اوبى كلين وداعا للتعب بعد الان مع شركة اوبى كلين توفر لك كل سبل الراحه شركة مكافحة حشرات بالطائف لان الشركه متخصصه فى عملية التنظيف منذ زمن بعيد


Nino Nurmadi , S.Kom berkata...

Servis HPKursus HP iPhoneAppleLes Privatewww.lampungservice.comVivo
Kursus Service HP Bandar LampungKursus Service HP Bandar LampungServis HP

yanmaneee berkata...

louboutin shoes
yeezy boost
ultra boost
timberlands
nike shox for men
nike air max 270
jordan sneakers
supreme t shirt
birkin bag
balenciaga triple s

BANDARQ berkata...

Mau menang banyak dengan modal sedikit..
Ayo gabung di CrownQQ Agen DominoQQ BandarQ dan Domino99 Online Terbesar
Situs yang bisa memberikan kemenangan
Raih kemenangan dan jackpot puluhan sampai ratusan juta Anda setiap harinya
Hanya dengan nominal deposit 20ribu sudah bisa bermain 10 game...

Buruan Daftar Disini >>> Daftar CrownQQ<<<

BACA JUGA BLOGSPORT KAMI:
makotacrownqq
Tips & Trik
Jendela Dunia
Berita dan Info Dunia

foaken berkata...

look at here find more info index More Info weblink dolabuy louis vuitton