Selasa, 2 Ogos 2011

Kuasa Jalur Gemilang –Menangi Hadiah Lumayan !!

Ramadhan kali ini meriah bukan sahaja sebab nak shopping raya tetapi meriah juga dengan kibaran Jalur Gemilang. Selamat menyambut bulan Ogos..bulan kemerdekaan. Tahun ini disebut Sambutan Hari Kemerdekaan dan Hari Malaysia 2011 ..sebab sambutan Hari Kebangsaan akan dibuat pada 16 September 2011..nak bagi kesempatan rakyat jelata balik kampung, beraya sakan.

Sudah pasang bendera ??
Di rumah ? , di pejabat., di bangunan, di kenderaan atau di mana-nama saja. Masa inilah kita nak tunjukkan semangat. Syabas kepada yang dah memasangnya..atas inisiatif sendiri..beli sendiri, tak harapkan diberi percuma. Malah ada yang lebih dahsyat nak kita tolong pasangkan !!!

Tolong bantu ubah minda mereka yang berfikiran sebegini. Sesuai dengan tema tahun ini,

“1M: Transformasi Berjaya, Rakyat Sejahtera”.

Banyak galakan dibuat bagi mengajak orang ramai mengibarkan JG …antaranya imbuhan hadiah wang tunai..Sila lah sertai pertandingan-pertandingan Keceriaan Merdeka ;
Dengan tema Patriotik, kreatif , jati diri. ..hiasi kampung, taman perumahan, rumah, bangunan kerajaan , premis swasta, pintu gerbang dan isi borang penyertaan atau jenguk di sini : http://www.penerangan.gov.my/ . Jabatan ini juga ada menganjurkan pertandingan Foto Hari Kemerdekaan/Hari Malaysia.


Selain daripada itu bersama dengan utusan , menganjurkan pula pertandingan menghiasi laman web/blog. Kepada rakan-rakan sila lah hiasi blog tuan puan dengan kreatif untuk memenangi hadiah wang tunai dengan klik http://www.utusan.com.my/.
Kepada yang suka dengan kamera digital boleh rakamkan foto anda bersama kenderaan yang dihiasi JG ..Kenderaan tak kiralah apa jenis kenderaan..basikal, motosikal, kereta, …..kalau ada kapal terbang sendiri pun boleh!! Pada setiap minggu ada hadiah ditawarkan…Penyertaan secara online http://www.utusan.gov.my/
TM pula bekerjasama dengan Sony, menjemput rakyat Malaysia mengabadikan intipati semangat Kemerdekaan dan 1Malaysia melalui pertandingan foto.Penyertaan kena beli kad panggilan prabayar i-talk dan hantar ke http://www.tm.com.my/







8 ulasan:

bujal X berkata...

kereta saya tak lekat bendera lagi~balik ni nak beli~~

ikan emas berkata...

bujal..

bagus semaangat awak !!

Pok Li berkata...

bendera sentiasa di meja

Rozali berkata...

Assalamualaikum IM

sekarang ni langsung tak ada kereta yg kibarkan JG...

SELAMAT BERPUASA

Wassalam

ahmad humairi berkata...

Salam ramadhan al mubarak,
\Salam merdeka!

Selamat menjalani ibadah puasa.
Selamat menyambut lebaran bakal tiba.
Maaf zahir dan batin.

sahromnasrudin berkata...

mentaliti sy org kampong la...
tunggu mende free huhuhhh

zue berkata...

benda2 free mmg org suka...

selalunya sy mmg dpt free dari gomen :)

cikceriacorner berkata...

selamat berpuasa dan selamat menyambut bulan kemerdekaan kak..:)