Rabu, 15 September 2010

TanJung SePat - Ini Bukan ENTRI Kes dATuk P vs DatuK S

IE pun nak tulis fasal ni juga tapi bukan kronologi kes..yang itu biar pak polisi yang buat kerja. Tapi nak tulis fasal satu tempat ni..Tetiba nama Tanjung Sepat jadi popular! Bukan Tanjung Sepat di Pahang tapi di Selangor !

Apa lagi yang istimewanya Tanjung Sepat ini ??? Ia satu pekan kecil tak jauh dari Banting - Sepang-Nilai



abaikan yg berselerak tuu..ni pakcik gugle yg tolong
Senja yang penuh shahdu ! Kalau nak cari ilham atau nak layan perasaan bolehlah ke sini..
jangan melencong ke Ladang Gadong pulak ... takut tak jumpa jalan balik
dari KLIA bolehlah ke sini pulak..


Penduduknya memang dah lama dalam komuniti 1 Malaysia..
macam-macam warna dan bahasa ada.. sedara isteri YB pun ramai kat sini.
kalau nak cari keropok kerepek untuk hari raya ni boleh cari kat area sini.

Kalau yang ada hobi macam En AL suka pancing-pancing..boleh ke sini juga..
(Pak Aji tuu asyik-asyik pergi ke Lukut je…) kalau malas nak berjemur kita beli aje lah kat jeti …segar bugar ikan-ikan yang baru naik dari laut ..
( tapi teringat pulak yang Tanjung Sepat ni dekat aja dengan kes binatang haram tuu….
(ahak rasa nak termuntah !!!)


( TAK PERLU ADA PIC )

Satu lagi yang best…banyak restoran makanan laut…tapi yang tak bestnya tuan punyanya dan caranya..walau ada tanda logo halal tapi ????? (bagi kawan cha ya nun alif memang suka ke sini)

Haaaa…apa pulak kena mengena dengan gambar ni ? ni lagi satu yang special..tanya kat kekawang bikers tak kira dari KL, Selangor, NS atau lain-lain negeri ..
rasanya majoriti tau apa ada kat pekan kechik ni..
dedulu IE rajin juga ikut pegi ke situ…satu workshop kechik kat belakang pekan ni…
katanya kalau ada motor besar tak kira apa jenis gold wing pun boleh dibaiki atau ditokoktambah di sini..sparepart semua jenis kechik beso ada..charge pun boleh tahan….
kekadang tertanya-tanya juga macam mana dan bagaimana datangnya benda-benda semua ni (tak tau la ada lagi ke workshop tuuu).


Tuuu aje untuk kali ini. Masih dalam raya mood..

Selamat Hari Raya Aidil Fitri.


























25 ulasan:

Yunus Badawi berkata...

Salam IE,
Dan di pekan kecil tu ada stesen minyak Shell dan Petronas. Sykt minyak tak akan buka stesen kalau tempat tu tak ada potensi. Jadi dari segi jualan minyak mmg tempat ni berpotensi.

Saudara emak Adam bukan di Tg Sepat tapi di Bkt Bangkong. Dari Banting mmg kena lalu Tg Sepat kalau nak ke Bkt Bangkong tu.

al-lavendari berkata...

tempat ni kena cuba .. dah lama cuti mancing ni. teruja tengok gambar jeti tu !

berapa lama awak nak beraya .. ? ngalahkan bebudak !

Yunus Badawi berkata...

Yezza! Saya yg pertama hari ni. lalala

Pok Li berkata...

Selamat hari raya

ikan emas berkata...

YB 1

haaa..kan betoi IE memang pandai teka.Bukit Bakong ke banting ke mesti ramai kaum kerabat nya kan ???

...ooo stesen minyak tuu YB ke yg buat ??


YB 2,

Tahniah laa...IE ni tak la popular macam En YB n En AL ,terima kasihlah kerana sudi layan.

ikan emas berkata...

Pak komen sen,

ni musim raya lagi..tak payahlah pegi mancing lagi terutama kat situ mana tau kot terpancing bahan bukti pulak

ikan emas berkata...

En AL -2,

raya ka ke sebulan ???

janganlah ingat bebudak je yg nak beraya..kalau sudi mailah beraya kat rumah IE..

p/s : AbgNgah tak buat rumah terbuka ke ? mana tau kot ada hati nak taja peminat AL beraya

ikan emas berkata...

PokLi,

salam raya .

mesti special raya tahun ni kan?

luahfikiran berkata...

SALAM IE,
SIHAT? SIBUK? BERAYA SAKAN? AGAK LAMA JUGAK TAK DENGAR BERITA.

imanshah berkata...

ambo dop penah sampai sini...

Abd Razak berkata...

Salam IE...

Singgah sebentar melihat dan ziarah IE..

sayangsayangibu berkata...

Salam lebaran IE
jangan dilupa bau semerbak di persisiran pantai tu
errrkkkk...

ta lalu....


tp.........



jangan lupa singgah makan nasi lemak di depan petronas Tg sepat tu
memang terangkat
sambal udang....perrrhhhgggg... ;p

ikan emas berkata...

Dr LF,

IE hilang bukan bermakna tak berjalan-jalan cuma masih tahap 1 sebab beraya sakan !!! hehehe

ikan emas berkata...

IMAN,

OOO..KURSUS KAT SITU KE ?

AWE ,MU SAMBONG RAYO DI PERAK PULAK DAA

ikan emas berkata...

UST RAZ,

JEMPUTLAH MASUK..RUMAH NI SENTIASA TERBUKA. KAT RUMAH IE NI ADA KEK LAPIS SWAK PERASA COKLAT UTK DIJAMU

"...SILALAH TERIMA DUIT RAYA DARI IE NI..."

ikan emas berkata...

SYGIBU,

TU LAA YG IE NAK BGTAU TP TAK SANGGUP NAK TULIS ...

BAU SATU HAL..KALER AIR SUNGAINYA PUN ....UWEKKKKKKK


P/S : SORILAH ORG TS N SEWAKTU DGNNYA..NASIB ADA KES JE PULUH THN LALU

Rozali berkata...

Salam Aidil Fitri IE

salam perkenalan
salam ukhwah

terima kasih sudi jadi follower PHD

Wassalam

sahromnasrudin berkata...

salam..pernah tidur kat hotel impian morib kat citu huhuhuhuh

penjejak maya berkata...

salam,

belum ade kesempatan pergi ke sini lagi tapi nampak cam best gak..

Kyuubi_85 berkata...

mcm best je tempat ni.. :) aku nak pegi kalau ada masa hehe (kalau)

ikan emas berkata...

En Razali,

salam kenal dan salam raya jg.
Eloklah di bulan mulia ni kita menambahkan kekawan ( wpun hanya di alam maya !!!

ikan emas berkata...

ROM,

OO..HOTEL IMPIAN TUU..
CANTIK, SUNYI AMAN DAMAI DAN MAKANANYA PUN BOLEH TAHAN !!

TP KALAU LBH 3 HARI BORING GILERLAH !!

ikan emas berkata...

JEJAKMAYA,

BYK TEMPAT KAT MSIA YG BEST-BEST, CUMA KITA TAK DER KESEMPATAN NAK MENIKMATINYA ATAU MENEROKANYA

.ATAUPUN KITA NI MMG JENIS SUKA BRG LUAR BERBANDING BARANGAN TEMPATAN

ikan emas berkata...

KyuUbi,

salam.
terima kasih sudi bertandang..

sonata anak kancil berkata...

memang tak pernah sampai ke sini...best nampaknya....ade resort ke ???

sampai Sepang aje...tu pun tengok F1....