Sabtu, 6 Mac 2010

Aku si Ikan Emas...


Nama kiter ikan emas
sebab kiter suker ikan emas

umur kiter enam tahun
tu pun dah bertahun-tahun...

*********

Kelmarin orang panggil aku opah
memang la aku ni keturunan Tok Kepah !

kelmarin ada yang panggil aku makchik
mentang-mentang la aku ni kechik !

kelmarin ada yang panggil aku kakak
perasan aku sebab yang panggil tu mamat kacak !

kelmarin ada yang panggil aku adik
mane nya lak aku ni gedik !

kelmarin ada yang panggil aku puan
sungguh !, aku ni memang sopan!

kelmarin ada yang panggil aku bos
sah depa tu memang kuat ampu kuat mengipas !

kelmarin ada yang panggil aku cik
bangga aku sebab ingat aku ni cantik !
*******
kelmarin ada yang panggil aku oii..oii
geram ,sakit hati ku...adoii
*******

kelmarin ada yang panggil aku sayang
agaknya sebab aku ni kurus melayang !

kelmarin ada yang panggil aku darling
sampai sekarang pun dia panggil aku darling !!

kelmarin ada yang panggil aku hajah
syukur ....Alhamdulillah !!

kelmarin ada yang panggil aku ikan emas
....ikan kaloi, ikan kekek,ikan puyu.... ,buat den comas !!

kelmarin ada yang panggil aku aineeyy
wow !!! ...woo ai neeyy !!



17 ulasan:

tunbegia berkata...

ikan emas yang jelita,

terimakasih sudi ke blog tunn yang tiada apa apa itu,

salamm,

ikan emas berkata...

tun,

t.kasih..
begia rasanya tun sudi nak baca kisah kiter

ONE ZABA berkata...

panggil la apa pun. bersedia je la panggilan Ilahi....

ikan emas berkata...

1z,

...seruan dah memanggil tu !!
msh mengadap pc ??

al-lavendari berkata...

best .. saya suka. cuma bila tentang panggil boss tu, rima dia tak berapa nak ngam sikit ! kalau tukar macam ni lagi best ..

kelmarin ada yang panggil aku bos
sah depa tu memang kuat menghembos !

ZHARIF BADRUL berkata...

wah sangat kreatif cik aiineey dalam post ni :)

Abd Razak berkata...

Salam...

Pasni nak tukar nama tu kat blog saya - AIINEEY..:):

ikan emas berkata...

Abg Lavendar,

...sebenarnya ieda merapu sy mmg nak tulis perkataan mam--- yg lbh kurang mcm abg tulis tuu...tp ubah sb tak sopan pulak..wbpun xde yg umur 11 thn baca..tpi tak bes lak ....

p/s; bila bukit putus dah lurus ni..bumbung rumah abg mkn melambai-lambai.
Bila bukit putus dah lurus tp 'starfresh' mkn popular ..Abg dah cuba mkn chinesefood kat situ??

ikan emas berkata...

zharif,

t.k..awak pun makin kreatif !!

ikan emas berkata...

En Razak;

apa-apa ajelah ustaz !!
Ya habibi ya maulana !!

Yunus Badawi berkata...

Salam ikan emas.

Best n3 ni. Jadi saya nak panggil awak apa? Takkan darling kot? wakakaka

Saya nak ke Serting arini. Starfresh tu sedapke masakannya? Harga ok tak?

ikan emas berkata...

YB,

starfresh tu? kalau sy bab makan ni semua sedap saje..harga tentu ok ssgt kalau YB punyer kocek !
Boleh sy joint?

......lagi satu tempat sy naksyorkan...nak cuba NaSi ManDii DamSYik..? singgahlah kat Jalan paroi-Senawang....kalau nak senang calling aje En. Komensen tu

p/s : pgl ayang pun boleh jg ! hehehe...kenapa lak tak boleh ? org kg sy byk yg dipanggil Yang !!

sahromnasrudin berkata...

panggil na o mei bole tak?hehehe

ikan emas berkata...

sahrom,
eee..awak pun tgk citer tu?

awak tau ke makna na o mei tu??..kiter tau !1

sahromnasrudin berkata...

tak dan nk tgk..7 suku dh nk ke surau..tp, wife sy tgk..ape maknanya??

ikan emas berkata...

Sahrom,

x pyh ambil tau apa maknanya..elok la p surau,ntah nape la tv3 asyik siar drama melayau time mcm tu

al-lavendari berkata...

DAH .. DAN MEMANG SEDAP. RT TAMAN SAYA BUAT DINNER KAT SITU !